Справа Онищенка: двох суддів відвели від розгляду

Читать на русском
Справу члена парламенту, який переховується за кордоном, відклали на невизначений термін для формування нової колегії суддів.
Олександр Онищенко

Суд відвів двох суддів колегії, які мали розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата-втікача Олександра Онищенка та менеджерки Олени Павленко.

Таке рішення 11 липня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва за результатами розгляду заяв цих суддів про самовідвід, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, судді Олена Курова та Оксана Криворот заявили самовідвід від розгляду справи Онищенка, оскільки вони на стадії досудового розслідування ухвалювали рішення як слідчі судді. Вивчивши їх заяви, суд відвід задовольнив.

«Відвід було задоволено, а справу – передано на авторозподіл. Дата наступного судового розгляду буде визначена колегією суду, яка буде створена автоматизованою системою документообігу суду», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суд дозволив заочно судити нардепа-втікача Онищенка. Раніше САП направила до суду обвинувачення нардепа Онищенка. Також суд призначив підготовче засідання у справі на 10 червня. Однак пізніше передумав і переніс дату на 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: