Справа Онищенка: скаргу на арешт фірми матері нардепа не розглянули

Читать на русском
Апеляційний суд столиці відмовився розглядати скаргу на арешт корпоративних прав комерційної компанії матері члена парламенту.
Київський апеляційний суд

Суд не поновив строк на апеляційне оскарження арешту корпоративних прав фірми «Майдан-плаза», яка раніше належала матері народного депутата-втікача, обвинуваченого в організації «газових схем» Олександра Онищенка Інеси Кадирової.

Таке рішення 19 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду відповідного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Раніше суд скасував арешт корпоративних прав ТОВ «Майдан-плаза». Як виявилося, арешт зняли, оскільки ці права були продані Національним агентством з менеджменту та розшуку активів (АРМА), в управління якого вони були передані рішенням суду.

Не погодившись з рішенням про зняття арешту, прокурор САП подав апеляційну скаргу. В ній він вказував, що справу, в якій було накладено арешт на корпоративні права фірми «Майдан-плаза», скерували до суду ще 18 лютого, тобто за місяць до винесення рішення про скасування арешту. 26 лютого Печерський районний суд міста Києва призначив обвинувальний акт до розгляду. Таким чином, на думку прокурора, КПК України не передбачено можливості винесення слідчим суддею ухвали про скасування арешту майна після передачі до суду обвинувального акту. Крім того, як він зазначив, це рішення винесли в судовому засіданні, про яке не було повідомлено ні детективу, ні прокурору, що є підставою для її скасування.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили і поновили арешт корпоративних прав фірми матері Онищенка.

Водночас паралельно фірма подала апеляцію на рішення суду від 20 квітня 2018 року, якою були заарештовані корпоративні права компанії «Майдан-плаза» і передані в управління АРМА. Також представник підприємства просив суд поновити йому строк на оскарження, проте суді відмовили, оскільки компанія пропустила строк без поважних причин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: