Уряд схвалив «антирейдерський» законопроект

Читать на русском
Кабмін підтримав антирейдерський законопроект, який передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.

Кабінет міністрів підтримав «антирейдерський законопроект», що передбачає позбавлення комунальних підприємств права здійснювати реєстраційні дії.

Як пише «Слово і Діло», Кабмін затвердивши відповідне рішення на засіданні в середу, 21 листопада.

Петренко розповів про користь антирейдерського законуМіністр юстиції України Павло Петренко розповів, що антирейдерський закон приніс позитивні результати.

«Ми ліквідуємо комунальні підприємства, які фактично виконують функції реєстраторів і які мають найбільшу кількість проблем, що виникають при реєстрації. 90% скарг, які розглядає комісія і суди щодо позбавлення прав власності на майно стосуються працівників цих підприємств», – сказав міністр юстиції Павло Петренко, представляючи законопроект на урядовому засіданні.

Крім цього, проект закону пропонує скасувати плату в розмірі не менш ніж 1% суми договору для приватних нотаріусів. Вартість послуги запропоновано визначати виключно за домовленістю сторін. При цьому документ пропонує також встановити верхню межу вартості нотаріальної послуги державних нотаріальних контор на рівні 10 тисяч неоподатковуваних податком мінімумів.

Як зазначив міністр юстиції, в 122 районах України не працюють ані приватні, ані державні нотаріуси.

Водночас документ містить пропозицію запровадити норму, що передбачає, що право оренди в реєстрі має збігатися з терміном дії договору.

Нагадаємо, Арсен Аваков повідомив, що поліцейським розіслана нова жорстка інструкція щодо поводженню з рейдерами.

Також Кубів назвав площу захопленої рейдерами землі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: