Президент розповів, що готовий знайти способи знизити тарифи

Читать на русском
Зеленський обіцяє знайти способи знизити тарифи на комуналку.  Механізм зараз розробляють.

Президент Володимир Зеленський обіцяє знайти способи знизити тарифи на комуналку.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив в інтерв'ю «Відверто з президентом», опублікованому 17 липня.

Тарифи – 2019: що необхідно змінити в «комуналці» для українців«Київтеплоенерго» планує до 1 травня затвердити в НКРЕКУ нові тарифи на відпуск електричної та виробництво теплової енергії.

«З приводу тарифів можна дуже складними словами заспокоювати популізмом людей, говорити, що обов'язково потрібна детінізація економіки, демонополізація... Потрібний уряд і велике бажання! Ми вже навіть говорили з МВФ і Світовим банком, вони дуже боялися, що ми будемо різко зменшувати тарифи. Не тому, що вони проти, а тому, що вони знають, за рахунок кого і за рахунок чого. Щоб не було, дійсно, «дірки» в бюджеті», - сказав він.

Зеленський пообіцяв, що тарифи обов'язково будуть знижені.

Президент також розповів про «дуже креативну ідею» з надання можливості не платити за комунальні послуги малозабезпеченим пенсіонерам у віці від 70 років.

«Зараз наші хлопці знаходять економічну модель, як людям, яким за 70 років, коли людина не тільки на пенсії, але й фізично не може працювати, і досить вже попрацювала на країну, не платити комуналку. Це саме для малозабезпечених людей, думаю, що у нас це вийде. Я дуже хочу це зробити», - вказав він.

Як відомо, з 1 травня в Україні почали діяти нові правила оплати житлово-комунальних послуг, що передбачають штрафи за заборгованість.

Варто відзначити, що, за підсумками лютого, борги за комуналку досягли 69,4 млрд грн, після чого почали знижуватися. За підсумками травня, заборгованість за комуналку знизилася до 57,2 млрд грн.

Нагадаємо, за всю виборчу кампанію в Зеленського не було обіцянок про зниження тарифів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: