Голову партії ХДС призначили новим міністром оборони Німеччини

Читать на русском
Новим міністром оборони Німеччини стане голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Новим міністром оборони Німеччини стане голова Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

(не)Залізний канцлер: чим загрожує Європі та Україні передчасна відставка Ангели МеркельКлючову роль у формуванні вододілу між Росією та Заходом після анексії Криму зіграла чітка позиція Ангели Меркель. Тому, без сумніву, більше передчасній відставці канцлера з посади зрадіють у Кремлі.

Відзначається, що вона змінить на цій посаді Урсулу фон дер Ляєн, обрану напередодні головою Єврокомісії.

Урсула фон дер Ляєн офіційно залишить посаду міністра оборони ФРН 17 липня. Рішення про призначення Крамп-Карренбауер ухвалили після наради в президії ХДС, потім його підтвердив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Таке рішення, однак, виявилося для багатьох несподіваним, оскільки раніше Аннегрет Крамп-Карренбауер неодноразово заявляла, що не хоче обіймати жодних міністерських посад у кабінеті Ангели Меркель. Вона пояснювала це бажанням зберегти незалежність дій як голова ХДС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європарламент 16 липня затвердив колишнього міністра оборони Німеччини Урсулу фон дер Ляєн на посаду голови Єврокомісії.

Делегати з'їзду Християнсько-демократичного союзу (ХДС) 7 грудня 2018 року обрали новим лідером генерального секретаря партії Аннегрет Крамп-Карренбауер. Пізніше вона підтримала прихильників проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: