У Німеччині на виборах до Європарламенту лідирує блок ХДС/ХСС

Читать на русском
У Німеччині на виборах до Європарламенту, за даними екзитполів, лідирує блок Християнсько-демократичного союзу та Християнсько-соціального союзу.

У Німеччині на виборах до Європарламенту, за даними екзитполів, лідирує блок Християнсько-демократичного союзу(ХДС) та Християнсько-соціального союзу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Deutsche Welle.

Повідомляється, що правлячий блок отримає 28% голосів. Друге місце, за прогнозами соціологів, має посісти «Союз-90» і «Зелені», які можуть обігнати соціал-демократів, чим продемонструють кращий для себе результат. Водночас Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) може посісти третє місце, набравши 15,5%.

На середину дня неділі, 26 травня, явка становила 29,4%, що майже на 4% менше, ніж на попередніх виборах до парламенту ЄС.

Нагадаємо, в ЄС відбувається останній етап виборів до Європарламенту. Вибори до Європарламенту є найбільшими в світі за кількістю виборців після Індії, правом голосу на виборах членів парламенту мають більш ніж 420 млн осіб.

Під час європейських виборів більшість країн ЄС виступають єдиним виборчим округом. На кілька виборчих округів ділять свої території п'ять держав-членів союзу – Бельгія, Велика Британія, Ірландія, Італія, Франція.

Вибори в ЄП відбуваються кожні 5 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: