Прощальна промова та сльози: Меркель залишила посаду голови ХДС

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю, 7 грудня, востаннє виступала з промовою на з'їзді партії Християнсько-демократичний союз і офіційно залишила посаду її голови.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у п'ятницю, 7 грудня, востаннє виступала з промовою на з'їзді партії Християнсько-демократичний союз і офіційно залишила посаду її голови.

Про це повідомляє офіційна сторінка партії в Twitter, пише «Слово і Діло».

Чому Меркель залишила партію й уже не претендує на посаду канцлера?Меркель заявила, що нинішній термін є останнім на посаді канцлера. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Більш ніж 18 років я була лідеркою цієї великої, гордої, єдиної народної партії, і для мене це було великим задоволенням, це була велика честь. Дякую вам», – заявила Меркель.

Під час виступу Меркель закликала своїх однопартійців дотримуватися тих же цінностей перед обличчям нових світових загроз.

«ХДС у 2018 році не має дивитися назад, а йти вперед із новими людьми ... але з тими ж цінностями», – заявила канцлер.

Після промови вона ледь стримувала сльози, а делегати з'їзду десять хвилин стоячи аплодували Меркель.

Нагадаємо, 29 жовтня Меркель заявила, що відмовиться від посади голови Християнсько-демократичного союзу, яку обіймає вже 18 років, але залишиться канцлером ФРН до наступних виборів до Бундестагу в 2021 році. Після відходу з німецької політики вона не має наміру прагнути обійняти будь-яку посаду в керівництві Євросоюзу.

Раніше Меркель очолила рейтинг найвпливовіших жінок світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: