Рада не збереться на позачергове засідання – ЗМІ

Читать на русском
Верховна рада України, швидше за все, не збереться на позачергове засідання, яке попросив скликати президент України Володимир Зеленський у четвер, 18 липня.

Верховна рада України, швидше за все, не збереться на позачергове засідання, яке попросив скликати президент України Володимир Зеленський у четвер, 18 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в Раді, передає «Слово і Діло».

Скасування параду на День Незалежності в умовах війни: за і проти9 липня президент Володимир Зеленський заявив, що військового параду до Дня Незалежності не проводитимуть. 15 липня він підписав відповідний указ.

За словами джерела, заява глави держави про скликання позачергового засідання Ради була передана спікеру Верховної ради Андрію Парубію.

«Заява президента була передана на ім'я Андрія Парубія. Найближчим часом голова Верховної ради Андрій Парубій відповість на заяву президента про скликання позачергового засідання Ради. Позачергового засідання скоріше не буде. Можливо, вони пізно подали і технологічно це неможливо організувати», - повідомило джерело.

На думку джерела, офіційну відповідь має бути оприлюднена на офіційному сайті Верховної Ради.

Відзначимо, що заступник керівника офісу президента Руслан Рябошапка анонсував проведення позачергового засідання в четвер. Втім, у Верховній раді відмовляються надавати офіційну інформацію щодо підготовки засідання.

Нагадаємо, у президента Володимира Зеленського планують вже в четвер, 18 липня, скликати позачергову сесію парламенту і вимагати прийняти законодавство щодо Вищого антикорупційного суду.

Раніше Рада проголосувала за Виборчий кодекс України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: