Рада знову відмовилася звільнити Клімкіна: хто як голосував

Читать на русском

Верховна рада не підтримала постанову президента про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна (замість нього Володимир Зеленський пропонував призначити Вадима Пристайка). Відзначимо, що парламент уже намагався звільнити Клімкіна 6 червня, але постанова не знайшла підтримки в залі. «Слово і Діло» розбиралось, як народні депутати голосували сьогодні.

Постанова про звільнення підтримали лише 160 парламентарів, один нардеп – Володимир Ар'єв – виступив проти, один нардеп – Марія Іонова – утримався, 113 осіб не голосували.

Фракція «Блоку Петра Порошенка» дала лише 39 голосів «за», Ар'єв був проти, Іонова утрималася, 47 – не голосували. З «Народного фронту» «за» були 33 депутати, 28 – не голосували. Позафракційні депутати дали 29 голосів, 13 – не голосували.

Звільнення Клімкіна підтримали 16 членів фракції «Опозиційного блоку» (9 не голосували), 15 депутатів від «Самопомочі» (4 не голосували), 11 – від «Батьківщини» (двоє не голосували), 13 – від Радикальної партії (4 не голосували) й 4 – від «Відродження» (4 не голосували). Група «Воля народу» всім складом проігнорувала голосування за постанову.

Нагадаємо, 1 липня після конфлікту з президентом Володимиром Зеленським Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді міністра й іде в «політичну відпустку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: