Соціологи назвали 4 партії, які на позачергових виборах проходять до ВР

Читать на русском
На позачергових парламентських виборах лідирують політичні сили Слуга народу, Опозиційна платформа – За життя та Європейська солідарність.

На позачергових парламентських виборах лідирують політичні сили «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя» та «Європейська солідарність».

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать результати соціологічного дослідження, яке провели Інститут аналізу і прогнозування спільно з аналітичною групою «Социопрогноз».

Парламентські вибори-2019: корисні інструменти для виборцяПарламентські вибори відбудуться 21 липня. Слово і Діло зібрало в одному розділі обіцянки партій і списки кандидатів.

Так, на позачергових виборах у новий парламент проходять чотири партії. Серед тих виборців, які мають намір брати участь у голосуванні і вже визначилися з вибором, 42,2% готові віддати свої голоси партії «Слуга народу». На другому місці з підтримкою 15,1% йде «Опозиційна платформа – За життя» Вадима Рабіновича, Юрія Бойка та Віктора Медведчука. 9,8% виборців підтримують партію «Європейська солідарність» Петра Порошенка, 8,3% – ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Згідно з даними опитування, партія «Голос» Святослава Вакарчука не проходить у Верховну раду, набираючи 4,9% голосів виборців.

Також без шансу подолати 5-відсотковий бар'єр залишаються Радикальна партія Олега Ляшка (3,6%), «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка (3,3%), «Сила і честь» Ігоря Смешка (3%), «Опозиційний блок» Євгенія Мураєва та Олександра Вілкула (2%) та інші політсили.

Зазначимо, опитування проводилося в період із 8 до 15 липня 2019 року в 24 областях України та місті Києві. Методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки становить не більше 2,2%.

Раніше в КМІС оприлюднили рейтинги партій.

А для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: