Гриневич прокоментувала указ Зеленського про скасування шкільної форми

Читать на русском
Міністр підкреслила, що рішення, яким чином буде визначаться приналежність учня до конкретного навчального закладу, залежатиме від самих шкіл.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що вчителі, учні та їхні батьки мають право самі вирішувати, в якому одязі учні відвідуватимуть школу.

Про це вона розповіла журналістам на конференції «Нова українська школа: успіхи та виклики першого року впровадження» у вівторок, 25 червня, в Києві, пише «Слово і Діло».

«Фактично цей указ вже давно застарів і ми практично останнім часом ним не користувалися. Адже він прив'язував нас до якихось зразків форми, до якихось тканин, із яких має виготовлятися форма», - сказала Гриневич.

Вона нагадала, що вже декілька років позиція Міносвіти полягає в тому, що громада школи - вчителі, учні та батьки - мають право вирішувати, в якому одязі навчатимуться школярі.

«Важливо, щоб цей одяг був комфортним, гігієнічним, із тканин, які «дихають», щоб діти відчували себе вільно», - додала Гриневич.

Міністр підкреслила, що рішення, яким чином буде визначаться приналежність учня до конкретного навчального закладу, залежатиме від самих шкіл.

«Хтось придумає безрукавку на якій є емблема або знак приналежності до школи, а хтось визначить, що вони носитимуть ту чи іншу форму», - зазначила вона.

Як повідомлялося, 20 червня президент України Володимир Зеленський скасував 167 указів своїх попередників, в тому числі й указ про заборону використання іноземної тканини для пошиття шкільної форми.

Раніше Гриневич дала поради батькам першокласників до 1 вересня.

Також відзначимо, міністра не пустили в одну зі шкіл Львова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: