Школярки з Донеччини отримали найвищий бал на ЗНО-2019

Читать на русском
Дві школярки з Донецької області отримали найвищий бал з української мови та літератури за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.
Ілюстративне фото.

Дві школярки з Донецької області отримали найвищий бал з української мови та літератури за результатами зовнішнього незалежного оцінювання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць у Facebook.

Що зміниться для абітурієнтів у 2019 роціЗ цього року вступна кампанія буде коротшою, Міносвіти запровадило механізм першочергового зарахування й змінило прохідні бали.

«200 балів з української мови та літератури отримали за результатами ЗНО дві школярки з Донеччини - учениця Волноваської загальноосвітньої школи номер 5 Анастасія Денисенко та учениця 69-ї школи Маріуполя Софія Персань. Вітаю дівчат, їхніх педагогів та батьків з відмінним результатом!», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в 2019 році тестування з української мови та літератури в основну сесію ЗНО пройшли 339 753 учасники.

Також нагадаємо, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які складали тести з української мови і літератури, математики, фізики, мають можливість ознайомитися зі скан-копіями своїх бланків відповідей. Бланки відповідей з зазначених тестів розміщено на інформаційних сторінках учасників.

Як повідомили в пресслужбі Міносвіти, з української мови пороговий бал склав 23, з математики – 11, з фізики – 13.

За цими показниками: українську мову не склали 16% випускників; математику – майже 18%; фізику – 15%.

Бар’єр подолали: з української мови та літератури – 84% абітурієнтів, з математики – 81,83%, з фізики – 85%. Решта не набрала мінімальну кількість балів і не склала тестування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: