Тиждень до виборів до Ради: рейтинг партій

Читать на русском

Чергове опитування українців показало, що бар'єр на виборах до Верховної ради долають п'ять партій, а ще дві – близькі до проходу до парламенту.
Фото «Слово і Діло».

Чергове опитування українців показало, що бар'єр у 5% на виборах до Верховної ради долають п'ять партій, а ще дві – близькі до проходу до парламенту.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова з 5 до 11 липня, пише «Слово і Діло».

«Голос» не проходить: що показали рейтинги за 10 днів до виборівЗгідно з опитуванням КМІС, серед респондентів, які визначилися з кандидатами, 48,5 відсотків проголосували б за партію Слуга народу, а партія Вакарчука до нової ВР не проходить.

Зазначається, що найбільшу підтримку серед українців має партія «Слуга народу», за яку готові віддати свої голоси 41,5% опитаних українців, що визначилися з вибором і братимуть участь у голосуванні.

За партію «Опозиційна платформа – За життя» мають намір проголосувати 12,5%, за партію «Голос» – 8,8%, за партію «Європейська солідарність» – 8,3%, за Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» – 7%, за партію «Сила і честь» – 4,6%.

За «Опозиційний блок» готові проголосувати 3,8% респондентів, за Всеукраїнське об’єднання «Свобода» – 2,5%, за Радикальну партію Олега Ляшка – 2,4%, за партію «Українська стратегія Гройсмана» – 2%, за партію «Громадянська позиція» – 1,8%, за партію «Об’єднання «Самопоміч» – 1,4%, за Партію Шарія – 1,2%.

За даними Центру, на час проведення опитування 13,7% респондентів ще не визначилися, за кого голосуватимуть.

Повідомляється, що були опитані 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.

Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: