Труба заявляє про спробу захоплення будівлі ДБР

Читать на русском
Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявляє про спробу захоплення зловмисниками будівлі бюро.

Директор Держбюро розслідувань Роман Труба заявляє про спробу захоплення зловмисниками будівлі бюро.

За його словами, захопленню будівлі ДБР для впливу на досудове розслідування в кримінальному провадженні, де фігурує екс-президент Петро Порошенко, має бути дана відповідна оцінка, пише «Слово і Діло».   «З першого дня призначення на посаду мені постійно задавали одне питання: коли в ДБР будуть гучні розслідування? Так ось, «гучні розслідування», хоча я не люблю це слово, вимагають високого рівня політичної культури. Сьогодні в ДБР відбулася акція політичної сили, окремі учасники якої вийшли за межі правового поля: увірвалися в приміщення правоохоронного органу, прикриваючись депутатським мандатом; заблокували в'їзд і виїзд транспорту з ДБР; зірвали проведення зустрічі з європейськими міжнародними партнерами з розвитку і посилення ДБР; вимагали від директора правоохоронного органу «термінових результатів розслідування», або взагалі його скасування», - заявив Труба.

Він вважає це політичним тиском і втручанням в діяльність правоохоронного органу. Труба також повідомив, що справа проти Порошенка - одна з найважливіших справ ДБР.

Він зазначив, що під час досудового розслідування справи стався витік інформації, і за даним фактом розпочато службову перевірку.

Нагадаємо, ДБР розслідує побиття солдатів командиром взводу Нацгвардії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: