Суд скасував рішення ЦВК про зняття Куницького з виборів

Читать на русском
Шостий апеляційний суд Києва поновив у якості кандидата в народні депутати на позачергових виборах у Верховну раду Олександра Куницького від партії Слуга народу.

Шостий апеляційний суд Києва поновив у якості кандидата в народні депутати на позачергових виборах у Верховну раду Олександра Куницького від партії «Слуга народу».

Як пише «Слово і Діло», трансляція із засідання суду велася на Facebook-cторінці кандидата.

Онищенко, Шарій та інші претенденти, яким ЦВК відмовила в реєстрації, ще можуть потрапити до РадиЗагалом 26 самовисуванців отримали відмову в реєстрації кандидатами на дострокові вибори до Ради. Але в них ще є час подати документи вдруге.

Відповідне рішення суд ухвалив у неділю, 14 липня. Суд зазначив, що рішення Центральної виборчої комісії про зняття Куницького з виборів по одномандатному виборчому окрузі №169 у Харкові було протиправним, оскільки кандидат надав своє пояснення про причину відсутності в Україні протягом 264 днів у 2015 році.

Зазначимо, реєстрацію кандидатом у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександра Куницького на виборах у Верховну раду по мажоритарному окрузі №169 було скасовано рішенням Центральної виборчої комісії 11 липня.

Згодом представник партії «Слуга народу» Олександр Качура, котрий також назвався адвокатом Куницького, зазначив, що його підзахисний був у відрядженні з 15 березня 2015 року до 5 грудня 2015 року. Відсутність Куницького у цей період на території України стало підставою для ЦВК для рішення про знятя кандидата з реєстрації. Куницький та його захист подали апеляцію.

Нагадаємо, раніше ЦВК отримала документи, які свідчать про факт перетину кордону кандидатом у народні депутати від «Слуги народу» в 169 округу в Харкові Олександром Куницьким за паспортом громадянина іноземної держави. Куницький використовував ізраїльський паспорт для перетину російсько-українського кордону навесні 2019 року.

Згодом депутат Андрій Денисенко оприлюднив дані, в яких зазначив, що знятого Центрвиборчкомом з парламентських виборів кандидата в депутати від «Слуги народу» Олександра Куницького, а також його адвокатів Олександра Перемежко і Тараса Гуменюка викрили у підробці документів.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: