Зеленський привітав Сенцова з днем народження

Читать на русском
Зеленський сподівається, що політв'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов скоро зможе повернутися до Криму.

Президент Володимир Зеленський сподівається, що політв'язень Кремля, український режисер Олег Сенцов скоро зможе повернутися до Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook, вітаючи Сенцова з днем народження.

Путін прокоментував обмін Вишинського на СенцоваПід час прямої лінії у президента РФ запитали, чи можливо добитися звільнення Вишинського, шляхом обміну на Сенцова.

«Сьогодні ми були у Чонгарі, зовсім близько до вашого дому. Вірю, що ви скоро зможете туди повернутись, і попереду буде багато років вільного життя та нових творчих здобутків», - зазначив президент.

Він додав, що для мільйонів людей в Україні і в усьому світі Сенцов є взірцем незламності та гідності

«Ми не маємо чого вам сьогодні подарувати, крім непохитного зобов’язання битися за свободу для вас і всіх в’язнів», - написав Зеленський.

Нагадаємо, 13 липня, у день народження політв'язня Олега Сенцова, МЗС України повторило вимогу звільнити незаконно затриманого і засудженого Росією українського режисера.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Українці категорично відкинули усі звинувачення.

Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, Сенцова – до 20.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

21 грудня 2018 року стало відомо, що Сенцова перевели з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі «до загону для подальшого відбування покарання».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: