Стало відомо про умови перебування Сенцова в колонії

Читать на русском
Український політв'язень Олег Сенцов не скаржиться на самопочуття та умови ув'язнення. Вона додала, що Сенцов зараз працює над сценаріями.

Український політв'язень Олег Сенцов не скаржиться на самопочуття та умови ув'язнення.

Як передає «Слово і Діло», про це заявила адвокат Ольга Дінзе, повідомляє DW.

Сенцов розповів Геращенко про літературні планиУ цьому році також повинен вийти збірник його розповідей і почнуться зйомки кіно або театральна постановка за його сценарієм.

Вона додала, що Сенцов зараз працює над сценаріями.

«Половину дня усі в'язні займаються стройовою підготовкою - це вимога режиму. Олег марширує трохи менше за інших - йому дозволяють більше часу витрачати на прогулянки та заняття спортом через реабілітацію після голодування», - зазначила вона.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Сенцов був засуджений в Росії до 20 років колонії за звинуваченням у «створенні терористичного угруповання» в окупованому Криму.

29 грудня 2018 року ЄСПЛ повернув статус пріоритетного справі за скаргою українських політв'язнів в РФ Олега Сенцова і Олександра Кольченко. До цього Росія представила Європейського суду з прав людини відкласти обмін документами за скаргою засудженого в Росії українського політв'язня. Суд відмовив РФ.

14 травня 2018 року українець оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів в РФ. Однак 5 жовтня Сенцов був змушений зупинити голодування у зв'язку з загрозою «насильницького годування».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: