Суд зняв електронний браслет з депутата Київської облради

Читать на русском
Столичний райсуд продовжив дію обов'язків, які поклали на підозрюваного правоохоронцями депутата з Київоблради.

Суд до 5 вересня продовжив дію обов'язків, але зняв електронний браслет з депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей. Пізніше, суд відпустив Мефодія під особисте зобов'язання. Також суд наклав арешт на «хабар», який нібито дали депутату Київської облради.

У зв'язку з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП подав клопотання про продовження їх дії. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково. Так, Педенко продовжила дію наступних обов'язків: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва та Бориспільського району Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: