Суд продовжив слідство у справі депутата Київської облради

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження слідства у справі депутата Київоблради.

Суд до 9 вересня продовжив строки досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Національного антикорупційного бюро погодженого Спеціалізованою антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні прокурор вказував, що завершити слідство до 9 липня не є можливим, оскільки необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій. Зокрема, як вказував САП, необхідно отримати результати проведення судової лінгвістичної експертизи; ознайомитися за допомогою відповідного обладнання з матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій, отриманих від Генеральної прокуратури; після чого визначити необхідність проведення судової фонетичної експертизи цих НСРД; за необхідності провести інші слідчі та процесуальні дії, потреба в яких виникне під час проведення досудового розслідування; надати доступ стороні захисту до матеріалів досудового розслідування відповідно до вимог статті 290 Кримінального процесуального кодексу України.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Як відомо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей. Пізніше, суд відпустив Мефодія під особисте зобов'язання. Також суд наклав арешт на «хабар», який нібито дали депутату Київської облради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: