В Офісі президента вважають передчасним скорочення кількості митниць

Читать на русском
Заступник керівника Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук вважає передчасними розмови про скорочення кількості митниць до 5 або 6.

Заступник керівника Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук вважає передчасними розмови про скорочення кількості митниць до 5 або 6.

Про це сказав Гончарук на брифінгу, коментуючи ініціативу голови Митної служби Максима Нефьодова про скорочення митниць до 5-6, пише «Слово і Діло».

«Ми бачимо якусь перспективу для оптимізації цієї структури. До якої кількості, до 5 або 6, говорити щн рано. Думаю, й сам Макс можливо уточнить ці цифри, коли почне працювати. Це погляд людини зовні на внутрішні процеси», - повідомив чиновник.

Гончарук додав, що є багато більш глибоких проблем, таких як конкуренція між митницями, спеціалізації тощо.

«Нефьодов пропонує цілу модель. Це рішення про скорочення - в контексті всієї моделі. Тому я б зараз це не коментував, бо не пам'ятаю контекст. Але я вважаю, що структура точно має бути оптимізована», - сказав він.

Гончарук також підкреслив, що митникам, які залишаться працювати, повинні бути створені нормальні умови роботи не тільки в плані заробітної плати.

Нагадаємо, Нефьодов планує за рік запустити електронну митницю.

Також відзначимо, Нефьодов опублікував план реформи митниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: