Суд визнав Киву винним у наклепі на Гандзюк

Читать на русском
Політика зобов'язали в ефірі телеканалу спростувати раніше зроблену заяву про Катерину Гандзюк і виплатити її батькові судовий збір.

Суд задовольнив позов батька Катерини Гандзюк Віктора до Іллі Киви та Еспресо.TV й визнав, що Кива повідомив в прямому ефірі недостовірну інформацію щодо херсонської активістки.

Як пише «Слово і Діло», про таке рішення Солом'янського районного суду Києва повідомив у четвер, 27 червня, адвокат Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Найєм зазначив, що 26 червня своїм заочним рішенням суду:

  • визнав недостовірною інформацію, поширену Кивою 2 жовтня 2018 року на Еспресо.TV такого змісту: «Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету»;

  • зобов'язав Ківу протягом десяти календарних днів з дня набрання рішенням законної чинності спростувати недостовірну інформацію шляхом повідомлення в ефірі телеканалу Еспресо.TV про те, що наступна інформація не відповідає дійсності: «Я знаю, що Гандзюк сиділа на розкраданні міського бюджету»;

  • стягнути з Киви на користь Віктора Михайловича Гандзюка судовий збір у розмірі 1409,60 грн.

«У тому ж самому ефірі на 5 хвилині 38 секунді Кива говорить дослівно: «Я відповідаю за кожне сказане своє слово». Власне, прийшов час», – наголосив Найєм.

Раніше повідомлялося, що суд продовжив запобіжний захід Мангеру, якого підозрюють у замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Також повідомлялося, що Зеленський погодився зустрітися з батьком Гандзюк.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: