Захист Мангера подав апеляцію на вирок у справі Гандзюк

Читать на русском
Захист Владислава Мангера, фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, подав апеляційну скаргу на вирок Покровського райсуду Дніпропетровської області у справі про напад на херсонську активістку.

Захист Владислава Мангера, фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, подав апеляційну скаргу на вирок Покровського райсуду Дніпропетровської області у справі про напад на херсонську активістку.

Про це повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ми подали апеляційну скаргу на вирок Покровського районного суду Дніпропетровської області у справі про напад на Катерину Гандзюк. Основна причина оскарження - в тексті вироку як встановлені факти вказані обставини, переписані з підозри Мангер», - повідомив Ільченко.

Як зазначив адвокат, суд не має права нічого встановлювати щодо осіб, які не брали участі в процесі. Незважаючи на те, що у вироку Мангер замінений на «Обличчя-1», а Левін - на «Обличчя-2», всі обставини, за його словами, описані так, що підходять тільки до Мангера і Левіна. Наприклад, як зазначив Ільченко, зазначено, що Особа-2 - помічник Ставицького, а Особа-1 - політик і керівник обласного рівня.

Ільченко зазначив, що сторона захисту намагалася увійти до процесу, щоб оскаржувати подібні твердження сторони звинувачення, але суд відмовив.

«Чим це погано для суспільства? А тим, що через цей вирок справжній винний не може бути покараний. Адже тепер, якщо знайдуть справжнього замовника, - він зможе посилатися на вирок і говорити: «Дивіться, суд вже встановив, що один замовник - це керівник обласного рівня, а другий замовник - помічник Ставицького. Я не підхожу». З іншого боку, СБУ зараз почне розмахувати цим вироком, як прапором, і кричати, що ось, у нас є залізні докази проти Мангера і Левіна», - додав адвокат.

Раніше повідомлялося, що Мангер попросив Зеленського про зустріч у справі Гандзюк.

Також нагадаємо, радника Мангера спіймали на хабарі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: