«Нафтогаз» знизить ціну на газ для населення в липні

Читать на русском
Фаворов пояснив таке рішення зростанням пропозиції російського і американського скрапленого палива на європейському ринку, що сприяє зниженню оптових цін.

Голова газового бізнесу Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Фаворов під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським підписав розпорядження про зниження ціни на природний газ для населення в липні на 10,4%.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента України, пише «Слово і Діло».

Чому Гройсман знову вимагає знизити ціни на газ, а «Нафтогаз» виявиться крайнім?Уряд вимагає від Нафтогазу знизити ціну на газ ще майже на гривню. В компанії говорять, що ціни й так знижені. Про ситуацію поговорили з експертами.

Фаворов пояснив таке рішення зростанням пропозиції російського і американського скрапленого палива на європейському ринку, що сприяє зниженню оптових цін.

За його словами, відповідно, Україна збільшила закупівлю газу, який закачує в підземні сховища, - до ПСГ вже закачано 14,2 млрд куб. м. Плани на початок опалювального сезону - 19-20 млрд куб. м газу.

За словами представника президента в Кабінеті міністрів Андрія Геруса, сумарне зменшення ціни газу за травень-липень складе близько 21%.

Нагадаємо, 14 червня «Нафтогаз» повідомив, що розрахував ціну на природний газ на червень для населенняна рівні 5 тис. 553,89 грн/тис. куб м без урахування ПДВ, вартості доставки і націнки постачальника.

Раніше суд дозволив «Нафтогазу» не платити дивіденди державі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: