Підрахували, скільки осіб хочуть отримати паспорт РФ на Донбасі

Читать на русском
Заявки на отримання російського громадянства подали близько 19-20 тисяч жителів тимчасово непідконтрольних Україні регіонів Донецької і Луганської областей.

Заявки на отримання російського громадянства подали близько 19-20 тисяч жителів тимчасово непідконтрольних Україні регіонів Донецької і Луганської областей.

Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука під час чату на сайті Главред у середу, 10 липня, пише «Слово і Діло».

«На Донбасі трохи людей виявляє бажання отримати російський паспорт, валу бажаючих немає. Крім того, там обмежені ресурси для реалізації цієї програми паспортизації. Хоча у окупаційних адміністрацій є плани найближчим часом розширити мережу пунктів прийому документів. Кількість виданих паспортів - дуже невелика. Але кількість прийнятих документів-заявок, за моїми оцінками, сьогодні становить близько 19-20 тисяч. Видано російські паспорти орієнтовно тисячі осіб», - роз'яснив Тука.

Він також повідомив, що особливий акцент робиться на найманців у складі 1-го і 2-го армійських корпусів, а також на місцевих чиновників із числа окупаційної адміністрації.

«Вся ця публіка отримує паспорти за окремою процедурою і окремими списками. Дуже багато відмов приходить людям передпенсійного і пенсійного віку. За усталеною дипломатичною практикою, причина відмови ніколи не вказується. Але, виходячи з того, що велика кількість відмов саме людям старшого і передпенсійного віку, складається стійке враження, що Росія не дуже-то бажає надавати своє громадянство армії пенсіонерів», - уточнив заступник міністра.

Нагадаємо, Євросоюз готовий розглянути невизнання паспортів РФ на Донбасі.

Також відзначимо, Путін дав чергове доручення щодо паспортів РФ для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: