Геращенко про скасування параду: це жирний, стратегічний мінус

Читать на русском
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко негативно відреагувала на рішення Зеленського скасувати військовий парад до Дня Незалежності.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко негативно відреагувала на рішення Зеленського скасувати військовий парад до Дня Незалежності.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

З Днем народження, Україно: військовий парад на Хрещатику – фоторепортажУ військовому параді в 27-й День Незалежності взяли участь 4500 українських військовослужбовців і 250 одиниць техніки.

«Скасування військового параду до Дня Незалежності - жирний, стратегічний мінус», - заявила Геращенко. Вона переконана, що парад потрібен, щоб військові могли продемонструвати свою міць, цивільні змогли побачили як зростає українська армія, а ветерани змогли почути слова подяки.

Крім того, Геращенко назвала серйозним мінусом і відсутність в підсумкових документах інформації про Північний Потік-2, а також розкритикувала бездіяльність щодо посилення санкцій проти РФ за незвільнення моряків.

Однак Геращенко підтримує рішення Зеленського повернути Безсмертного Романа до ТГК. Плюсом віце-спікер ВР назвала і саміт Україна-ЄС і початок проекту підтримки Приазов'я.

«Крок вперед і два назад. Політичний шпагат. Чи не найзручніша поза для посади, де треба крокувати вперед, і тільки вперед», - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, що 9 червня Володимир Зеленський заявив, що цього року не буде проводити військовий парад до Дня Незалежності, а виділить 300 млн грн у вигляді премій для всіх військових. Святкування Дня Незалежності буде проходити в новому форматі.

Раніше Порошенко відреагував на скасування параду до Дня Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: