У Раді оприлюднять прізвища депутатів-прогульників голосування за виборчий кодекс

Читать на русском
В газеті Голос України оприлюднять перелік прізвищ народних депутатів, які не прийдуть на заключне голосування парламенту 11 липня.

В газеті «Голос України» оприлюднять перелік прізвищ народних депутатів, які не прийдуть на заключне голосування парламенту 11 липня.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Верховної ради Андрій Парубій.

Останній пленарний тиждень ВР: чи ухвалять Виборчий кодексСпікер парламенту Андрій Парубій заявив, що в останній пленарний тиждень Верховної ради 8-го скликання нардепи мають ухвалити Виборчий кодекс.

Завтра у парламенті має відбутися фінальне голосування за виборчий кодекс. У зв'язку з цим, Парубій закликав нардепів поставитися відповідально до голосування.

«Завтра насичений робочий четвер. Фактично заключний день нашої роботи. Тому я прошу до великої відповідальності кожного. Цей день буде визначати і те, як люди будуть згадувати восьму каденцію. Якщо я буду бачити проблеми з явкою я буду публікувати перелік народних депутатів в газеті «Голос України», щоб виборці змогли зробити висновок і дати оцінку кожному, хто не прибуде в сесійну залу», - заявив Парубій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станом на 9 липня Верховна рада України розглянула вже 4149 з 4568 поправок до нового виборчого кодексу по відкритих списках. Таким чином, нардепам залишилося розглянути менш ніж 10% поправок.

Детальніше про те, як відбулося голосування, читайте в матеріалі «Слова і Діла» «Виборча реформа. Хто дав вирішальні голоси?».

Чим відкриті списки партій відрізняються від закритих та для чого нам змінювати виборчу систему – тут.

Також ми з’ясували, які виборчі системи діють в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: