Виборча реформа: хто дав вирішальні голоси?

Читать на русском

Сьогодні Верховна Рада всупереч прогнозам опозиції все ж ухвалила в першому читанні проект виборчого кодексу авторства групи депутатів на чолі зі спікером ВР Андрієм Парубієм під номером 3112-1.

За рішення проголосували лише 226 депутатів, тобто документ дійсно мав всі шанси провалитися.

Найбільшу кількість голосів дали дві найбільші фракції парламенту: «Блок Петра Порошенка» – 68 зі 138 депутатів і «Народний фронт» – 56 з 81.

Ще 26 голосів за документ віддали позафракційні депутати, яких зараз у ВР налічується 50 осіб, а ще 26 із 43 – представники «Опозиційного блоку».

Фракції поменше також здебільшого голосували «за» проект виборчої реформи. Так, із 25 депутатів «Самопомочі» за законопроект №3112-1 проголосували 20, а з табору «радикалів» на його підтримку виступили 14 із 20 депутатів. «Батьківщина» також здебільшого голосувала «за», віддавши 13 із 20 своїх голосів.

Депутати груп «Воля народу» та «Відродження» в більшості ухилилися від голосування, хоча в першій із 26 осіб за документ усе ж проголосували нардепи Олександр Супруненко та Сергій Мартиняк, а в другій «за» голосував Валентин Ничипоренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: