Вибори мера Києва: хто може поборотися за крісло

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

До Кличка можна ставитися по-різному, але з огляду на різні соцопитування, більшість киян схвалюють його дії. Він має шанси поборотися за посаду.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко.

«Ми бачимо, що Кличко активний, зараз розгорнув роботу щодо різних реконструкцій. Нехай не все виходить, не все відбувається гладко, як із Пішохідним мостом, але водночас більшість інфраструктурних проектів буде завершена під місцеві вибори», – зазначив Петренко.

Якщо будуть дострокові вибори, позиції Кличка будуть трохи гіршими, додав він.

«Просто не встигнуть завершити реконструкцію й різні розпочаті проекти. Все буде в процесі, це буде приводом для опонентів поговорити про розтрату коштів. У разі чергових виборів він би міг показати виконану роботу, мовляв, ось скільки зроблено, голосуйте за мене знову», – уточнив експерт.

Кличко вже п'ять років керує Києвом: топ обіцянок мераВіталій Кличко вже п'ять років керує Києвом. Слово і Діло проаналізувало, як мер виконує свої обіцянки.

Він звернув увагу, що в боротьбу за мерське крісло включився Ткаченко. Якщо подивитися на 1+1 і те, як згадують мера, як говорять про справи в Києві, очевидно, що він може бути націлений на це крісло.

«Тим більше медійна база в Ткаченка набагато вища, ніж, наприклад, у Клімкіна, який також заявив, що не проти поборотися за мерське крісло. Він, звичайно, може спробувати себе, але навряд чи це буде успішно з огляду на те, що є серйозні конкуренти із серйозними можливостями», – резюмував Ігор Петренко.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявляє, що ініціюватиме дострокові вибори мера столиці, якщо Верховна рада ухвалить рішення про розділення повноважень мера й голови Київської міської адміністрації.

Додамо, Віталій Кличко став безумовним рекордсменом за кількістю даних обіцянок за п'ять років.

Нагадаємо, Кличко вже п'ять років керує Києвом. Топ обіцянок мера – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: