Знятий із виборів Кузьмін подав позов на Парубія

Читать на русском
До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Рената Кузьміна до голови ВР й кандидата у народні депутати Андрія Парубія.

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов Рената Кузьміна до голови Верховної ради й кандидата у народні депутати Андрія Парубія.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба суду.

Онищенко, Шарій та інші претенденти, яким ЦВК відмовила в реєстрації, ще можуть потрапити до РадиЗагалом 26 самовисуванців отримали відмову в реєстрації кандидатами на дострокові вибори до Ради. Але в них ще є час подати документи вдруге.

Серед вимог позову – визнання протиправним звернення Андрія Парубія до Служби безпеки України, Генеральної прокуратури, Державної прикордонної служби з вимогою надати відомості щодо проживання Рената Кузьміна протягом останніх 5 років на території України та перетину ним кордону.

«Позивач оскаржує дії Андрія Парубія, які мали місце під час ранкового пленарного засідання Верховної Ради 3 липня 2019 року, так як вважає, що Андрій Парубій як кандидат у народні депутати України перевищив надані йому законом повноваження голови ВРУ та народного депутата України», – йдеться у повідомленні.

Вирішують, чи відкривати провадження у справі.

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія зареєструвала колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна кандидатом в нардепи.

Уже 5 липня ЦВК скасувала реєстрацію кандидатом в депутати Рената Кузьміна, як до цього скасувала реєстрацію одіозних Андрія Клюєва та Анатолія Шарія, проти яких протестували люди.

Підстави для цього, зокрема, надали правоохоронці: Служба безпеки України за запитом Парубія перевірила, чи перебували Андрій Клюєв, Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін в Україні останні 5 років, що є умовою участі у виборах. Свої висновки СБУ надала ЦВК.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: