До Ради на виборах можуть пройти п'ять партій – опитування

Читать на русском

На дострокових парламентських вибору в Україні виборчиий бар'єр можуть подолати п'ять політичних сил.

На дострокових парламентських вибору в Україні виборчний бар'єр можуть подолати п'ять політичних сил.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка та центром «Соціальний моніторинг» 28 червня-4 липня 2019 року.

На початку липня партію «Слугу народу» можуть підтримати 41,6% серед тих, хто визначився з вибором і планує голосувати. Це дещо менше, ніж за даними попереднього опитування 22-27 червня (43,2%).

Далі йдуть «Опозиційна платформа - За життя» - 13,7 %, «Європейська солідарність» - 8,5%, «Батьківщина» - 7,7%, «Голос» - 7,5%.

Близькі до прохідного бар'єру з урахуванням помилки вибірки «Громадянська позиція» (3,9%), «Опозиційний блок» (2,9%), «Партія Шарія» (2,6%), партія «Сила і честь» (2,5%) і Радикальна партія (2,2%).

Дане опитування являє сьому хвилю роллінгового дослідження. Кількість анкет склало 1000. Помилка вибірки 1,2-2,2%.

Відзначимо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 29 червня - 3 липня, на дострокових парламентських виборах в Україні 5%-ний бар'єр можуть подолати п'ять партій. Партію «Слуга народу» готові підтримати 42,3% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями.

Згідно з даними фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова, проведеного 13-20 червня, на дострокових парламентських виборах 5%-ний бар'єр можуть подолати шість партій.

Для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: