Париж підтримав ідею Зеленського щодо переговорів із РФ

Читать на русском
Париж вітає ініціативу президента України Володимира Зеленського провести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Париж вітає ініціативу президента України Володимира Зеленського провести переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Зеленський кличе Путіна на переговори. Навіщо та чи можливо залучити США?Володимир Зеленський звернувся до Путіна з пропозицією нового формату переговорів за участю Трампа, Мей, Меркель і Макрона. У РФ заявили, що розглянуть пропозицію.

Про це йдеться в заяві МЗС Франції, поширеній у вівторок, 9 липня, пише «Слово і Діло».

«Франція вітає готовність президента України Володимира Зеленського почати діалог зі своїм російським колегою щодо врегулювання кризи між двома країнами», - йдеться в повідомленні.

При цьому в МЗС Франції нагадали, що «зустрічі в так званому нормандському форматі спрямовані на сприяння виконанню зобов'язань, узятих сторонами у рамках мінських угод, які складають узгоджену основу для врегулювання конфлікту на сході України».

«Ці зустрічі не виключають будь-яких інших дипломатичних зусиль, спрямованих на досягнення цієї мети, і доповнюють, зокрема, обговорення в Тристоронній контактній групі під егідою ОБСЄ», - пояснили в Парижі.

Раніше в Кремлі заявили, що вивчать пропозицію Зеленського провести переговори в Мінську за участю Великобританії, США, Німеччини і Франції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: