МінТОТ розробило посібник із термінами щодо конфлікту на Донбасі

Читать на русском
МінТОТ розробило посібник АБВ… Збройний конфлікт в термінах (путівник для України) із термінологією щодо конфлікту на Донбасі. Його створили для ЗМІ, політиків та представників влади.
Ілюстративне фото.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України розробило посібник «АБВ… Збройний конфлікт в термінах (путівник для України)» із термінологією щодо конфлікту на Донбасі. Його створили для ЗМІ, політиків та представників влади.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба міністерства.

Зеленський розповів, як припинити війну на ДонбасіПрипинити військовий конфлікт на сході України можливо тільки шляхом дипломатичних переговорів, впевнений президент України Володимир Зеленський.

У відомстві пояснили, що створення такого посібника обумовлене тим, що інформаційний простір «перенасичений різними, часом, діаметрально протилежними поняттями, думками та оцінками».

«Цей посібник - перша змістовна праця, яка базується на законодавстві України та документах Міжнародного гуманітарного права», - йдеться у повідомленні.

«Чим краще ми розуміємо, що відбувається і чому - тим швидше ми рухатимемось у напрямку розв’язання конфлікту і повернення стійкого миру, а також зможемо це просто та коректно пояснити суспільству», - заявив міністр Вадим Черниш.

За його словами, посібник допоможе «усім, хто так чи інакше працює з інформацією, комунікує з нашим суспільством, допомагає розібратися у складній термінології збройного конфлікту».

Посібник можна завантажити за посиланням.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють українцям щодо повернення тимчасово окупованих територій.

А для того, щоб швидко зорієнтуватися в обіцянках партій, переглянути списки, зрозуміти, хто з кандидатів-мажоритарників не впорався з обіцянками раніше, «Слово і Діло» зібрало всі дані в одному інтерактивному розділі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: