Блокада Донбасу: зняти не можна залишити

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт
Олег Ліснийполітолог

Путін вимагає від Києва зняти блокаду з непідконтрольного Донбасу й відновити економічні відносини з «Л/ДНР». Нібито саме це потрібно для продовження спілкування в рамках Мінських угод. Кроки в цьому напрямку можуть зіграти проти Зеленського.

Про це написав у своєму блозі політичний аналітик Олександр Палій, передає «Слово і Діло».

«Таким чином, після зняття блокади в Україну почнуть просочуватися російські шпигуни, які, цілком можливо, почнуть не лише зливати інформацію, а й спробують підставити Володимира Зеленського, зробивши з нього «торговця на крові» й ввести його в конфлікт із більшістю населення України», – зазначив Палій.

На його думку, президент чекатиме нормандських переговорів.

«Чим відповість Зеленський? Скоріш за все, він чекатиме переговорів у Нормандському форматі, які, згідно із заявою президента Франції Еммануеля Макрона, мають відбутися за кілька тижнів. Складно поки припустити, чим вони можуть закінчитися, Україні поки нічого не залишається, окрім як чекати», – підкреслив він.

Політолог Олег Лісний наголосив, що навіть гіпотетично, якщо ми щось відкриваємо, то протилежна сторона також має йти на якісь дії.

Окуповані території: що обіцяють політичні партії на виборах-2019Яким чином обіцяють повертати окупований Крим та частину Донбасу політичні партії, які можуть пройти до нового парламенту.

Однак із тих повідомлень Кремля, які потрапляють до ЗМІ, видно, що РФ не просто не йде назустріч, але й приймає такі ініціативи як належне. При цьому ще й розраховує на виплати від України за те, що люди втратили робочі місця, пільги тощо, уточнив експерт.

«Це взагалі за межею здорового глузду», – додав він.

«Коли історія з блокадою починалася, розкручувалася позиція, що це торгівля на крові. Таку назву придумали недаремно. Що змінилося зараз? Хто торгуватиме на цій крові? Кому тепер це вигідно?», – підкреслив Олег Лісний.

Що обіцяють політичні партії на виборах-2019 щодо окупованих територій – на інфографіці.

Також Зеленський обіцяє зробити все, щоб закінчити війну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: