Данилюк розповів про своє бачення Стратегії нацбезпеки

Читать на русском
Стратегія національної безпеки створюється не перший раз, але вперше вона буде створена на основі нового закону Про національну безпеку України, який заклав основу для структурних реформ в цій надважливим сфері.

Стратегія національної безпеки створюється не перший раз, але вперше вона буде створена на основі нового закону Про національну безпеку України, який заклав основу для структурних реформ в цій надважливим сфері.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк під час установчого засідання робочої групи з підготовки проекту Стратегії національної безпеки, яке відбулося 8 липня в Апараті РНБО України, передає «Слово і Діло».

За його словами, нова Стратегія «повинна стати якісно іншою» і незважаючи на те, що в Україні вже приймалися такого роду документи раніше, ця стратегія буде мати особливий характер.

«Стратегія національної безпеки визначена відповідно до нового закону основним документом, на якому мають базуватися інші документи стратегічного планування за окремими напрямами забезпечення національної безпеки», - пояснив Секретар РНБО України.

Він також зазначив, що оскільки закон встановлює чіткі терміни підготовки Стратегії, а саме максимум 6 місяців після вступу новообраного президента на посаду, - всі учасники робочої групи мають готувати свої пропозиції на ранніх етапах створення Стратегії.

«Часу для створення не так багато, але й досить, щоб створити якісний документ, який дозволить Україні гідно боротися з викликами і запобігати їм», - сказав Данилюк.

«Ризики змінюються. Ми б хотіли отримати сучасну стратегію, яка реально оцінює виклики і загрози національній безпеці і пріоритети політики в цій сфері. І тут не треба йти по якимось кліше, а, навпаки, починати все із нуля і переоцінювати всі підходи», - сказав Секретар РНБО України.

Раніше Данилюк відреагував на обстріл бойовиками санітарного автомобіля на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: