Данилюк відреагував на обстріл бойовиками санітарного автомобіля на Донбасі

Читать на русском
Секретар РНБО зазначив, що подібні прояви агресії загрожують звести нанівець всі зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Обстріл бойовиками санітарного автомобіля поблизу Водяного в районі ООС розглянуть на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, пише «Слово і Діло».

«Стріляти в медиків, коли вони займаються евакуацією поранених - все одно що нападати зі спини на людину. Це неприпустимо як з етичної точки зору, так і з урахуванням норм міжнародного права», - написав Данилюк.

Секретар РНБО зазначив, що подібні прояви агресії загрожують звести нанівець всі зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Ситуація обов'язково буде розглянута в рамках засідання Тристоронньої контактної групи», - повідомив Данилюк.

Нагадаємо, в понеділок, 1 липня, на Донбасі бойовики обстріляли санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. В результаті прямого попадання протитанкової керованої ракети бойовиків один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення. Один яз них, військовий медик, знаходився в критичному стані і через кілька годин помер від отриманих травм.

Раніше повідомлялося, що ОБСЄ втратила безпілотник на окупованому Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: