Данилюк підбив підсумки першого засідання РНБО

Читать на русском
На нараді було виявлено кілька системних проблем у сфері, які можуть створити загрозу нацбезпеці.

Перша нарада президента з членами Ради національної безпеки і оборони була скликана з питань енергетики.

Як пише «Слово і Діло», разом з керівниками енергетичної галузі було виявлено "кілька системних проблем у сфері, які можуть створити загрозу нацбезпеці», заявив секретар РНБО Олександр Данилюк 1 червня.

За його словами, учасники наради «оцінили можливі наслідки введення другого етапу повномасштабного ринку електроенергії з 1 липня і доцільність його відстрочки".

«Прем'єр-міністр запевнив, що уряд прийме рішення, яке дозволить уникнути збільшення тарифів на електроенергію - незалежно від дати введення», - зазначив Данилюк в повідомленні на своїй сторінці в Facebook.

Також, додав він, в стислі терміни буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт.

«Уряд повинен запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації в цій галузі, перш за все - посилити безпеку шахтарів. Також за ініціативою президента буде вирішене питання придбання житла для сім'ї гірника, який загинув на шахті Лісова», - повідомив секретар РНБО.

Данилюк також заявив, що критичну ситуацію з функціонуванням підприємства "Вода Донбасу» уряд «владнає якомога швидше».

«Це - відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО приєднається в разі необхідності», - написав колишній міністр фінансів.

Зеленський скликав РНБО після аварії на шахті Лісова, де загинули два гірники. Перед засіданням він змінив склад Радбезу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: