Справа «Дубневича»: працівниці філії УЗ продовжили обов'язки

Читать на русском
Столичний райсуд побачив підстави для часткового продовження обов'язків одній із працівниць філії УЗ.

Суд продовжив обов'язки економісту 1 категорії відділу верхньої будови колії філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Захаревич, яку Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокурора підозрюють у заволодінні понад 93 мільйонами гривень, так званої справи «народного депутата Ярослава Дубневича».

Таке рішення 12 квітня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Ольга Ярова просила суд продовжити дію обов'язків Захаревич. Проте суд відмовив у задоволенні клопотання, знявши з нею електронний браслет. Так, на Захаревич поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися за межі міста Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну своїх місць проживання та/або роботи та утримуватись від спілкування із свідками у кримінальному провадженні.

Як відомо, детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні коштами голові правління–генеральному директору ПАТ «Дніпропетровський стрілочний завод» Сергію Тараненку, його першому заступнику Валерію Крячку, засновнику–директору ТОВ «Арго» Антону Шевченку, директору ТОВ «Корпорація КРТ» Олегу Місьонгу і трьом працівниками філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ.

За версією слідства, підозрювані впродовж грудня 2015–березня 2017 років організували закупівлю УЗ стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії ЦЗВ УЗ в сумі близько 93,28 млн грн. У НАБУ додали, що трьох підозрюваних затримали й наразі вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Також детективами встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадаємо, суд відпустив Захаревич під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: