Bellingcat оприлюднив імена ймовірних причетних до трагедії МН17

Читать на русском
Bellingcat оприлюднили імена осіб, що можуть бути  причетнми до катастрофи з МН17, але не вказали, хто віддав наказ.

Bellingcat оприлюднили імена осіб, що можуть бути причетними до катастрофи з МН17.

Як пише «Слово і Діло» мова йде про:

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

  • Валерій Стельмах — до випуску ракети з системи «Бук» інформував своє командування телефоном про те, що літак наближається;

  • генерал-майор Сергій Дубинський та його заступник Олег Пулатов — відігравали важливу роль в транспортуванні установки в Україну й назад.

  • Леонід Карченко — також причетний до транспортування «Бука».

Водночас Bellingcat не вказав, хто конкретно віддав наказ випустити ракету або натиснути кнопку запуску установки.

Напередодні голландський канал Nieuwsuur опублікував інші імена ймовірних підозрюваних у причетності до збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 у 2014 році.

Нагадаємо, 24 травня 2018 року офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 неподалік Сніжного Донецької області, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована у Курській області. Водночас влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське.

17 липня 2014 року рейс MH17 Malaysia Airlines розбився на сході України. Літак прямував з Амстердама в Куала-Лумпур. На борту перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Зокрема, серед пасажирів було 196 голландців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: