Військові та опозиція в Судані домовилися про перехідний уряд

Читать на русском
У Судані правляча Військова рада і альянс За свободу і зміни досягли угоди про формування спільного урядового органу на трирічний перехідний період, після якого в країні мають бути проведені вибори.

У Судані правляча Військова рада і альянс «За свободу і зміни» досягли угоди про формування спільного урядового органу на трирічний перехідний період, після якого в країні мають бути проведені вибори.

Як інформує «Слово і Дліо», про це пише DW.

У МЗС радять українцям утриматися від поїздок до СудануУ разі виникнення обставин, що потребують негайного консульського реагування, громадянам України рекомендують невідкладно звертатися до посольства України в Єгипті.

Посередник на переговорах, представник Африканського союзу в Судані Мохаммед Ель Хасан Велед Лебат заявив, що сторони домовилися заснувати верховну раду, місця в якому будуть займати по ротації військові і цивільні особи.

Крім того, буде сформовано технічний уряд, він ініціює незалежне розслідування інцидентів із застосуванням насильства в ході придушення протестів на початку червня. В той же час створення законодавчого органу, де дві третини місць повинні були дістатися альянсу «За свободу і зміни», поки відкладено.

Раніше повідомлялося, що в Судані під час зіткнень між військовими і учасниками акцій протесту, які відбулися напередодні, 30 червня, загинули щонайменше 11 осіб.

Як відомо, протести в Судані почалися з того, що міністр оборони Авад бен Ауф 11 квітня оголосив про перехід влади в країні до Вищої військової ради і затримання президента Омара аль-Башира. Пізніше Генштаб Судану повідомив про взяття під варту президента. У Судані був оголошений дворічний перехідний період і режим НС строком на три місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: