Заарештували президента Судану – ЗМІ

Читать на русском
Президент Омар аль-Башир узятий під варту військовими в ході військового перевороту в Судані. Закритий столичний аеропорт, заарештований екс-міністр оборони країни.
Ілюстративне фото.Фото «Военное обозрение».

Президент Омар аль-Башир узятий під варту військовими в ході військового перевороту в Судані.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Sky News Arabia.

Повідомляється, що глава держави перебуває під домашнім арештом. Також під арешт взято чинних і колишніх високопоставлених чиновників з оточення президента, у тому числі главу президентської гвардії, керівника правлячої в країні партії «Національний конгрес.

Відзначимо, сьогодні в Хартумі (Судан) 11 квітня пройшла зустріч командування армії країни, на якій військові вирішили усунути президента Омара аль-Башира та його оточення. За даними Al-Hadath, командування готується зробити важливе оголошення в ефірі, його обіцяють поширити найближчим часом.

Зокрема зазначається, що зараз закритий столичний аеропорт, заарештований екс-міністр оборони країни, чинний губернатор провінції Хартум Абдель Рахім Мохаммед Хуссейн. Є відомості про арешт охорони президента і колишнього віце-президента країни Алі Осман Таха.

Нагадаємо, вчора у столиці Судану Хартумі під час протестів загинули 11 осіб, у тому числі шість співробітників «урядових сил». Для розгону демонстрантів на антиурядових протестах поліція використала сльозогінний газ.

Раніше президент Судану Омар аль-Башир розпустив уряд і ввів у країні режим надзвичайного стану строком на один рік.

Також МЗС України попередило українців щодо поїздок в цю країну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: