Переворот у Судані: інформацію про домашній арешт президента спростовують

Читать на русском
Високопоставлене джерело в президентському палаці в столиці Судану Хартумі не підтвердило інформацію про домашній арешт президента країни Омара аль-Башира.

Високопоставлене джерело в президентському палаці в столиці Судану Хартумі не підтвердило інформацію про домашній арешт президента країни Омара аль-Башира. Повідомили, що глава держави перебуває в будівлі генштабу армії.

Як пише «Слово і Діло» про це повідомляє РІА «Новости».

У Судані відбувся військовий переворот – ЗМІУ Судані відбулася зустріч командування армії країни, на якій військові вирішили усунути президента Омара аль-Башира та його оточення.

«Аль-Башира немає в президентському палаці. Він у своєму постійному місці – в будівлі генштабу ЗС», – заявило джерело.

Раніше повідомлялося, що заарештований військовими аль-Башир знаходиться під домашнім арештом у президентському палаці.

До цього в четвер ліванський телеканал al-Mayadeen із посиланням на свої джерела повідомив про рішення армії Судану зняти з поста президента країни і відправити у відставку уряд.

Нагадаємо, сьогодні в Судані стався військовий переворот. Командування армії країни вирішило відсторонити президента Омара аль-Башира та його оточення. Зокрема, зазначається, що зараз закритий столичний аеропорт.

Пізніше ЗМІ писалм, що президент Судану Омар аль-Башир пішов у відставку зі своєї посади внаслідок військового перевороту в Судані.

Як відомо, вчора у столиці Судану Хартумі під час протестів загинули 11 людей, у тому числі шість працівників «урядових сил». Для розгону демонстрантів на антиурядових протестах поліція використала сльозогінний газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: