Опозиція в Судані почала страйк по всій країні

Читать на русском
У Судані опозиція почала акцію громадянської непокори по всій країні. Напередодні організатори протесту заявили, що акція закінчиться тільки після того, як до влади прийде цивільний уряд.

У Судані опозиція почала в неділю, 9 червня, акцію громадянської непокори по всій країні. Напередодні організатори протесту з профспілки Асоціація професіоналів Судану (SPA) заявили, що акція закінчиться тільки після того, як до влади прийде цивільний уряд.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

«Послідовне непокору - це те, що повалить їх серця в жах і допоможе нам перемогти», - заявили представники SPA на сторінці організації в Twitter.

Від участі в страйку звільнені лише лікарі та персонал, який здійснює догляд за хворими. Раніше Африканський союз тимчасово призупинив членство Судану на тлі масових протестів в цій країні.

У квітні військові повалили президента Судану Омар аль-Башира, який правив останні 30 років. Його спочатку піддали домашнього арешту, а потім помістили до в'язниці для особливо небезпечних злочинців. 15 травня представники ради заявили, що домовилися з опозицією про трирічний перехідний період, протягом якого при владі перебуватиме тимчасовий уряд.

Пізніше у Судані військові та опозиція домовилися про тимчасовий уряд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: