Денісова анонсувала нову передачу засуджених із «ЛНР»

Читать на русском
У липні планується чергове переміщення громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області.
Ілюстративне фото.

У липні планується чергове переміщення громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Путін прокоментував обмін Вишинського на СенцоваПід час прямої лінії у президента РФ запитали, чи можливо добитися звільнення Вишинського, шляхом обміну на Сенцова.

Денісова провела зустріч з координатором ОБСЄ у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи у Мінську Тоні Фрішем. У ході зустрічі сторони обговорили питання координації зусиль у процесі проведення моніторингу дотримання прав ув’язнених по обидва боки лінії розмежування, а також перспективи обміну полоненими та передачі ув’язнених з непідконтрольної уряду України території.

«Я повідомила, що з 12 грудня 2018 до 24 травня цього року відбулося 6 переміщень громадян України, які відбували покарання на окупованій території Луганської області. Загалом, за цей період було переміщено 268 громадян України, 49 з який вже звільнені. В липні планується чергове переміщення», - зазначила Денісова.

Також омбдсмен повідомила, що подібне переміщення з тимчасово окупованої території Донецької області відбувалося востаннє в грудні 2018 року.

«Є ще одна категорія наших громадян, які були засуджені до 2014 року та відбувають покарання на території України. Але матеріали їхніх кримінальних справ залишилися на тимчасово окупованих територіях. Це унеможливлює перегляд їхніх справ за нововиявленими обставинами», - заявила Денісова.

Під час зустрічі омбудсмен попросила Тоні Фріша посприяти у передачі українській стороні цих кримінальних справ. Координатор СММ ОБСЄ пообіцяв звернутися до представників ОРДЛО щодо вирішення цього питання.

Нагадаємо, у червні четверо українських полонених із ОРДЛО прибули в Україну.

Також Зеленський назвав можливу формулу обміну полонених.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: