Бойовики «ДНР» передали Києву 13 ув'язнених

Читать на русском
Бойовики самоназваної ДНР передали українській стороні 13 засуджених, які забажали відбувати покарання на підконтрольній території.

Бойовики самоназваної «ДНР» передали українській стороні 13 засуджених, які висловили бажання відбувати покарання на підконтрольній території.

Передали в’язнів зранку 13 грудня на контрольно-пропускному пункті «Новотроїцьке» Донецької області, пише «Слово і Діло».

За словами уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, яка була там присутня, бойовики передали українській стороні також і кримінальні справи засуджених.

«Вони, хоча й порушили закон, але залишаються громадянами України. Ми готові забрати усіх інших ув’язнених, які хочуть продовжувати відбувати покарання на підконтрольній уряду України території», – заявила Денісова.

12 грудня українська сторона забрала з непідконтрольної території Луганської області 42 засуджених, які захотіли відбувати покарання на підконтрольній українській владі території.

Раніше повідомлялося, що у Мінську 4 грудня узгодили передачу понад 60 українців, які відбуватимуть покарання на підконтрольній уряду території.

Також на засіданні 4 грудня Україна запропонувала провести обмін заручників, проте Росія вчергове відмовилася.

6 листопада Ірина Геращенко повідомляла, що українська сторона ще раз звернулася до представників РФ з вимогою негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 росіян в обмін на політв‘язнів Кремля. Однак Москва заблокувала питання звільнення заручників та політв’язнів.

Востаннє обмін заручниками відбувся 27 грудня 2017 року. Це перший за два роки та найбільший обмін. За даними СБУ, на підконтрольну територію повернулися 73 заручники. Україна передала на окуповану територію 233 особи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: