У Мінську вибухнув салют: нові дані

Читать на русском
Головне слідче управління Слідчого комітету Білорусі відкрило кримінальну справу за фактом вибухів феєрверкових виробів у Мінську під час святкування Дня незалежності.

Головне слідче управління Слідчого комітету Білорусі відкрило кримінальну справу за фактом вибухів феєрверкових виробів у Мінську під час святкування Дня незалежності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Белта».

У Мінську вибухнув салют, є жертви – відеоУ Білорусі 3 липня відзначили День незалежності. Жінка, що спостерігала за феєрверком на березі річки, була поранена і померла.

Зазначено, що кількість постраждалих зросла до 10 осіб.

«Згідно з даними слідства, 3 липня під час святкового салюту в Мінську відбулися чотири вибухи феєрверкових виробів. У результаті зруйновані салютні установки, розльотом осколків заподіяні тілесні ушкодження не менше ніж 10 громадянам. Одна жінка, незважаючи на оперативно надану медичну допомогу, померла на місці події», - заявили в СК.

За фактом НП було відкрито кримінальну справу за ч.2 ст.463 (порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих) КК Білорусі.

«У справі висунуті і відпрацьовуються кілька версій: несправність салютних установок, несправність феєрверкових виробів, неправильне заряджання салютних установок або неправильна їх експлуатація», - пише агентство.

Зараз проводяться невідкладні слідчі дії. Триває робота на місцях подій, вилучається технічна документація, пов'язана з експлуатацією салютних установок і феєрверкових виробів.

Крім того, правоохоронці допитують свідків, у тому числі військовослужбовців, які проводили заряджання, і співробітників підприємства-постачальника феєрверків. Призначені експертні дослідження.

Нагадаємо, в Мінську під час святкового салюту з нагоди Дня Незалежності, сталася надзвичайна пригода - вибухнув салют, загинула жінка. Також повідомлялося про трьох постраждалих.

Як відомо, в Дніпропетровській області на дитячому майданчику стався вибух гранати, в результаті якого постраждали шість дітей. Пізніше виявилося, що вибуховий пристрій діти знайшли на сміттєзвалищі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: