Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну і запропонував створити спеціальний інвестиційний фонд.

Президент України Володимир Зеленський закликав канадський бізнес інвестувати в Україну і запропонував створити спеціальний інвестиційний фонд.

Про це сказав Зеленський на зустрічі з представниками бізнесу з Economic Club of Canada в Торонто, передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Перший місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПонад два десятки нових обіцянок дав шостий президент України протягом першого місяця роботи. Три обіцянки Зеленський виконав, п’ять – провалив.

Він заявив, що Україна перспективна країна з великим потенціалом зростання. Він запропонував створити спеціальний інвестфонд для спільного інвестування канадців українського походження в проекти в Україні.

«Інвестуйте в Україну! Чому? Тому що ми - одна із найперспективніших країн з великим потенціалом зростання... Як президент України можу гарантувати повну підтримку реалізації такого проекту і захист інвестицій. Для цього створюється окрема команда», - сказав Зеленський.

Він додав, що головні завдання нового керівництва Служби безпеки України, Державної прикордонної служби, Державної податкової і митної служб - подолати контрабанду і корупцію, припинити тиск на «білий» бізнес. Крім того, за його словами, потенціал надходжень до державного бюджету України в результаті припинення контрабанди, подолання корупції та виведення економіки із тіні, ймовірно, оцінюються майже в 10 млрд доларів на рік.

Зеленський також назвав ІТ, виробництво «зеленої» енергії і видобуток корисних копалин галузями, які можуть зацікавити інвесторів.

Відзначається, що канадська компанія Brookfield вже інвестує десятки мільйонів доларів у будівництво ІТ-центру у Львові. Зеленський підкреслив, що особливою ​​темою є відновлення Донбасу, тому проекти із інвестування в регіон будуть розглядатися в першу чергу.

Президент також запропонував створити спеціальний інвестфонд для спільного інвестування канадців українського походження в проекти в Україні.

Раніше Зеленський запевнив, що буде захищати українську мову.

Також нагадаємо, Зеленський анонсував велику приватизацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: