Зеленський знову вимагає звільнити Клімкіна та Луценка. Що за цим приховано?

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

Якби було бажання дійсно звільнити очільників МЗС та ГПУ, то Зеленський обрав би інший спосіб комунікації, а не мову ультиматумів.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Агентства моделювання ситуацій, політолог Віталій Бала.

«По-перше, перебуваючи з візитом у Канаді, Зеленський сказав, що все настільки непросто, що парламенту в країні немає. Якщо президент на такому рівні за кордоном заявляє, що в країні немає парламенту, то чого тоді від нього взагалі вимагати? Насправді ж, Зеленський сам загострює ситуацію й продовжує конфронтацію», – зазначив Бала.

Він не виключив, що насправді в Зеленського можуть сподіватися, що питання звільнення Клімкіна та Луценка не буде розглянуте, чим можна буде скористатися на свою користь.

«Тобто можна буде знову звинувачувати Верховну раду», – уточнив він.

На його думку, це стало виборчою технологією команди Зеленського, яку наразі вони продовжують.

Три роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаГенпрокурору вдалося дотримати слова з приводу розслідування вбивства Гандзюк, але його обіцянки про передачу до суду справ щодо розстрілу Майдану й соратників Януковича не виконані.

«А потім звертаються до своїх прихильників, апелюючи до того, що їм не дають працювати, виконувати свої обов’язки. Вказують, що за Конституцією президент має ось такі обов’язки, а Верховна рада все блокує. Тому обирайте нас на виборах. Що більшою буде підтримка партії, то менше буде проблем і все буде чудово. З цим усе й пов’язано», – підкреслив політолог.

Це чергова спроба продемонструвати, що є «хороший президент-поганий парламент». Якби дійсно був намір, щоб проголосували за відставку Клімкіна та Луценка, то для цього потрібно було зустрічатися з головами фракцій, приходити на засідання фракцій, озвучити ймовірні нові кандидатури на ці посади, обговорити їх можливе призначення, додав він.

«Має проводитися певна робота для того, щоб тобі пішли на зустріч. Така комунікація, яка є, у вигляді ультиматумів, безумовно, апріорі має кінцеву мету, щоб ніхто на це не відповідав і рішення не ухвалював. Отже, буде можливість продовжувати безглузду технологію, яку вони розпочали», – резюмував Віталій Бала.

Нагадаємо, 1 липня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що припиняє працювати на посаді й іде в «політичну відпустку».

«Слово і Діло» подивилось, як міністр закордонних справ виконує свої обіцянки. Топ обіцянок Юрія Луценка на посаді генпрокурора – на інфографіці.

Також аналітики «Слова і Діла» розбирались, які обіцянки залишилися невиконаними на літо в нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: