Зеленський просить ВР розглянути звільнення Луценка та Клімкіна

Читать на русском
Зеленський просить Верховну раду невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Президент України Володимир Зеленський просить Верховну раду невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Офіс президента України у своєму Facebook.

Перший місяць роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПонад два десятки нових обіцянок дав шостий президент України протягом першого місяця роботи. Три обіцянки Зеленський виконав, п’ять – провалив.

Крім того, глава держави наполягає на розгляді нардепами призначення главою МЗС Вадима Пристайка.

«Президент України повторно звернувся до Верховної ради з проханням невідкладно розглянути подання про звільнення генерального прокурора Юрія Луценка, а також звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ і призначення на неї Вадима Пристайка», - сказано у повідомленні.

Так, вказані подання Зеленський вніс на розгляд парламенту 11 червня.

«З огляду на зазначене та відповідно до положень пунктів 12, 25 частини першої статті 85, пунктів 10, 11 частини першої статті 106 Конституції України прошу невідкладно розглянути вказані питання», - йдеться у листі до Ради від 1 липня.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що президент України Володимир Зеленський повторно попросить Верховну раду звільнити міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

27 червня Зеленський публічно звинуватив міністра закордонних справ у тому, що той не погодив з ним ноту до Росії про українських полонених моряків.

У свою чергу Клімкін 1 липня заявив, що йде у відпустку.

Аналітики «Слова і Діла», відстежили, як Зеленський виконує обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: