Парубій поскаржився депутатам на президента Зеленського

Читать на русском
Парубій закликав президента Володимира Зеленського дати відповідь щодо закону про тимчасові слідчі комісії, оскільки для цього спливли всі терміни.

Спікер Верховної ради Андрій Парубій закликав президента Володимира Зеленського дати відповідь щодо закону про тимчасові слідчі комісії, оскільки для цього спливли всі терміни.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав на засіданні парламенту 3 липня.

Рада ухвалила закон із процедурою імпічменту: як голосували нардепиЗа закон про ТСК з процедурою імпічменту президента проголосували 279 народних депутатів, проти не висловився ніхто.

«Президент Зеленський вже 27 червня мав дати відповідь з приводу закону, який ми прийняли, про тимчасові слідчі комісії. Згідно Конституції минуло 15 днів, мало бути або вето або пояснення і доповнення або підтримка цього закону. Це один із принципових законів для Верховної ради», – сказав Парубій.

За словами спікера, в ЗМІ з’явилася інформація про накладене президентом вето:

«На жаль документ досі не прийшов у Верховну раду. Тому я публічно звертаюсь до Офісу президента України: негайно передати будь-який документ у парламент. Щоб, якщо дійсно накладене вето, ми змогли після прийняття Виборчого кодексу змобілізуватись і подолати це вето або проголосувати за пропозиції».

Парубій наголосив, що вказаний закон регламентує парламентський контроль.

Нагадаємо, 6 червня народні депутати ухвалили законопроект № 1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної ради України», в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента.

Раніше «Слово і Діло» писало, за що фракції і групи готові голосувати 2-5 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: