МЗС РФ відреагувало на розведення сил у Станиці Луганській

Читать на русском
Росія виходить з того, що після розведення сил у Станиці Луганській треба повернути статус-кво біля Золотого і Петровського, де військові України зайняли колишні позиції.

Росія виходить з того, що після розведення сил у Станиці Луганській треба повернути статус-кво біля Золотого і Петровського, де військові України зайняли колишні позиції.

Про це йдеться в поширеному в середу, 3 липня, коментарі МЗС РФ, пише «Слово і Діло».

ОБСЄ підтвердила розведення сил у Станиці Луганській. Перший крок до перемир'я?Місія ОБСЄ в Україні підтвердила розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Військовий експерт оцінив розведення сил.

У Москві «позитивно сприйняли зрозведення сил і засобів сторін у Станиці Луганській».

«Після тривалого зволікання Україною зроблений практичний крок щодо здійснення схвалених на саміті в нормандському форматі в Берліні в жовтні 2016 року відповідних домовленостей. Ця подія наочно підтвердила, що за наявності бажання Київ здатний виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках процесу врегулювання», - наголошується в коментарі.

«Тепер справа за відновленням статус-кво в двох інших районах - н. п. Золоте і Петровське, де раніше вже було проведено розведення, але потім туди знову зайшли підрозділи ЗСУ і зайняли свої колишні позиції. Важливо також, щоб сторони транслювали досягнутий успіх в вирішення інших не менш важливих завдань, головним з яких є встановлення довгострокового режиму повного припинення вогню», - йдеться в повідомленні.

Раніше ОБСЄ підтвердила розведення в Станиці Луганській.

Також нагадаємо, президент України прокоментував розведення сил в зоні ООС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: